26 okt 2020

BUDUCNOST CRNOGORSKOG IDENTITETA STAVLJENA NA RULET

0 Comment
Analizirajući kosikvente koji će sačinjavati novu Vladu i njihov odnos prema crnogorskom jeziku, crkvi, drzavnim simbolima i tekovinama 21.maja jedini zaključak koji se može izvući jeste da je budućnost crnogorskog idetiteta stavljena na kocku.
Krupije koji se nalazi za stolom u Beogradu oko kojeg su zaśeli crnogorski dušmani je 30.avgusta zavrtio kuglicu koja se još uvijek vrti i ne može da padne jer u Crnoj Gori nije formirana Vlada koja treba da udje u obračun sa crnogorskom naciom.
Rulet oko kojeg su okupljeni mozgovi projekta posrbljavanja Crne Gore ima samo dvije mogućnosti  za igru:  jedna na kojoj je rupa zatvorena da kuglica ne može upasti je da naša država suverena nastavi putem napretka i prosperiteta i druga na koju oni igraju i na koju je cilindar podešen da navede kuglicu  da Crna Gora postane dio projekta velikosrpskog nacionalizma.
 U koliko bi kuglicu upala tamo đe oni žele nakon popisa stanovništva Crnogorci bi  postali  manjina u sopstvenoj državi.
Kuglica se vrti igrači se znoje i sve više i više ih hvata nervoza jer njihovi pioni u Crnoj Gori ne mogu da podijele kolač vlasti kako bi počela realizacija projekta rušenja Crne Gore.
Gledajući kuglicu kako se vrti oko cilindra nervoza je sve veće jer znaju da i ovoga puta bez obzira  što sve drže u svojim rukama mogu biti poraženi kao što je to bio slučaj 2006. godine.
Dok se kuglica vrti njima se u glavama vrti ona Njegoševa kojeg su od Crne Gore šćeli da otmu ‘’ tvrd je orah voćka čudnovata ne slomi ga al zube polomi’’.
Ovako panični i uznemireni  češće gledaju put ulaznih vrata plašeći se  da u kazino ne uđe Milo Đukanović i prevrne rulet i sruši njihov san o Crnoj Gori kao trećoj srpskoj državi.
Igračima sve veću paniku izazivaju medijiski nastupi njihovih piona koji su u čudu od pozicije koju im je 30. avgusta omogućila SPC  kojoj će morati debelo da vrate kontrausluge od kojih je glavna posle urbanizacije parcele na Buljarici  sprovođenje popisa stanovništva po njihovim pravilima.
Dok se u Beogradu budućnost Crne Gore i crnogorskog identiteta  vrti na ruletu Crnogorci se mole Bogu da im spasi državu kako ne bi doživjela sudbinu iz 1918.godine.
Na kraju uvjeren sam  da će se u cazinu u Beogradu desiti ‘’zemljotres’’ koji će srušiti ideju da crnogorski identitet bude emigrant u Crnoj Gori.
[top]