11 jan 2021

BRANO MIĆUNOVIĆ JE UHAPŠEN ZATO ŠTO JE CRNOGORAC I VJERNIK CPC

0 Comment
Akcija kojom je na Badnji dan uhapšen Brano Mićunović uz veliku medijisku pompu se jedino može okarakterisati kao jeftin populistički trik nove izvršne vlasti.
Samo hapšenje na veliki hrišćanski  praznik pokazuje stvarnu namjeru da se Mićunoviću uskrati pravo na slobodu vjeroispovijesti i pravo da sa svojom familijom provede blage dane.
Ovim hapšenjem za čiju  su realizaciju po mom misljenju  blagoslov dali Srpska pravoslavna crkva i lideri nove izvršne  vlasti se željela poslati poruka Crnogorcima da ne idu na Cetinje na tradicionalno nalaganje badnjaka kojem je i sam Mićunović prisustvovao svake godine.
Moj prijatelj Brano svaki dan ne skrivajući se od bilo koga se kreće slobodno Crnom Gorom pa samim tim su nalogodavci političkog hapšenje trebali imati malo više ljudskosti pa umjesto na Badnji dan  izabrati neki drugi termin za svoju  akciju.
Inicijatori Mićunovićevog hapšenja bi trebalo da znaju da bi za Crnu Goru korisnije od populističkog poteza  bilo da je uhapšen neki prodavac droge koji truje crnogorsku omladinu ili neko ko mlade uvodi u kriminalne klanove.
Za mene koji Brana poznajem skoro trideset godina je žalosno da se o njemu u medijima ne piše kao uspješnom biznismenu, humanisti i čovjeku velikog srca u kojem ima mjesta za svakog, već se piše kao ‘’ kriminalcu’’, što on niukom slučaju nije.
Da je kojim slučajem Brano Mićunović stao na stranu onih koji su željeli da Crna Gora  ne bude nezavisna danas bi ga oni što ga napadaju veličali i poredili sa Njegošem i Svetim Petrom Cetinjskim.
Kod nas u Katunskoj nahiji odakle potičemo ja i Mićunović  ima jedna izreka koja kaže ‘’ kerovi su za Vukom uvijek lajali’’, koja najbolje govori o svima onima koji Brana pokušavaju predstaviti kao kontraverznog biznismena i šefa mafije.
Na kraju kad se sve sublimira akcija hapšenja Brana Mićunovića će se okarakterisati kao pucanj u prazno nove izvršne vlasti i ostalih njenih partnera koji se zalažu da Crne Gora bude druga Republika Srpska.
[top]