26 avg 2020

BARANI NEĆE PODRŽATI POLITIKU KOJA CRNOGORSKU BUDUĐNOST VRAĆA U PROŠLOST

0 Comment

Crnogorska kulturna mreža je u Baru sprovela akciju Glasaj za Crnu Goru i tom prilikom razgovarala sa građanima od kojih smo mogli čuti poruke da na njihove glasove ne mogu računati oni politički subjekti koji crnogorsku budućnost vraćaju u prošlost. Barani su svjestni značaja predstojećih parlamentarnih izbora na kojima se brani sloboda Crne Gore i njen put napretka i prosperiteta.
Tokom razgovora se od građana moglo čuti da u Baru kao multietničkoj sredini postoje nacionalne podjele koje remete suživot u ovom gradu i da veoma važno da se svakom građaninu obezbijedi sloboda vjerskog izražavanja bez obzora da li se krsti ili klanja.
Evidentno je da su građani Bara podijeljeni zahvaljujući neistinama koje su minulih mjeseci plasirali crkveni velikodostojnici. Barani su nam kazali da njihove domove obilaze zajedno opozicioni lideri i popovi koji od njih traže da ne glasaju za političke partije koje su glasale za usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovjesti.
Mladi Barani su izuzetno nezadovoljni činjenicom da se na ovim izborima umjesto o boljitku i napretku Crne Gore moraju borti za odbranu crnogorske nezavisnosti. Oni budućnost Crne Gore ne vide u zarobljeništvu u koje bi je dovela pobjeda antidržavnih partija već na slobodi kako krupnim koracima korača ka članstvu u EU.
Predstavnici naše organizacije su apelovali na građane sa kojima smo razgovarali da svoj glas daju državotvornim partijama kako se ne bi dovele tekovine 21. maja u pitanju. Onim građanima koji su opterećemi vjerskim pitanjima smo kazali da njihov stav nikom neće dobro donijeti, a najviše štete će od njega imati Bar.
Iz Bara smo otišli zaovoljni zbog saznanja da če građani ovog grada većinski podržati državotvorne partije koje crnogorsku nezavisnost neće dovesti u pitanju.

[top]