30 mar 2021

BAR DOBIJA ULICU 21.MAJ

0 Comment
Sa zadovoljstvom želimo da informišemo crnogorsku javnost da će grad Bar dobiti ulicu koja će nositi naziv 21.maj.
Predstavnik  naše organizacije Aleksandar Damjanović je predśedniku opštine  Bar Dušanu Raičeviću uručio inicijativu da jedan od najljepših  crnogorskih gradova dobije ulicu koja će nositi ime  jednog  od najznačajnih datuma crnogorske istorije.
Damjanović je izrazio zahvalnost lokalnoj samoupravi na odnosu koji iskazuju prema 21. maju i najvećim vrijednostima naše države multietničnosti i multikulturalnosti.
On je istakao da ga posebno raduje razumijevanje predśednika Raičevića koje iskazuje za kulturu i mlade.
Damjanović je takođe kazao da je predśednik Dušan Raičević svojim radom dokazao da mladima treba pružiti šansu da se pokažu na rukovodećim položajima.
Predśednik opštine Bar Dušan Raičević je kazao 21. maj je najveći datum u modernoj crnogorskoj istoriji, a reklo bi se i jedan među najvećima u cjelokupnom postojanju i trajanju Crne Gore.
 Stoga je apsolutno opravdana inicijativa za davanje naziva ulice 21. maj u Baru koju je pokrenula Crnogorska kulturna mreža, i lokalna uprava je svesrdno podržava. On  je kazao da će uslijediti  i preciziranje adekvatne ulice kojoj ćemo dodijeliti naziv Ulica 21. maj.
Zajednički je konstatovano da svi svi moramo raditi na jačanju tekovina 21.maja i očuvanja građanskog koncepta Crne Gore.
[top]