29 avg 2020

BAKLJADA PODRŠKE CRNOJ GORI IZ PLJEVALJA

0 Comment

Crnogorska kulturna mreža je u Pljevljima uz podršku mladih iz ovog grada kod spomenika  palim borcima na brdu Stražica organizovala bakljadu podrške Crnoj Gori  pred odsudnu borbu koju naša država vodi za odbranu slobode. Sa ovog važnog mjesta za crnogorsku istoriju smo željeli da iz Pljevalja pošaljemo glas slobodarske i nepokorne Crne Gore. Glas pobjede crnogorske slobode koji će se iz Pljevalja preko Durmitora i Komova čuti do vrha Lovćena.

Za nas je bilo veoma emotivno gledati scene kako mladi pljevljaci iz srca pjevaju svojoj državi “ Ti si naša prva ljubav Crno Goro volim te”.Oni  bakljadom oni  šalju poruku Crnoj Gori da njihovo srce kuca za nju i njenu slobodu. Takođe  mladi šalju poruku da većinska  Pljevlja nijesu onakva kakava ih žele predstaviti oni koji žele da sruše tekovine 21. maja. Pljevlja nikad nijesu niti će biti protiv Crne Gore ponosno su nam kazali mladi pljevljaci.

Nakon boravka u Pljevljima odlazimo punog srca nakon viđenih  emocija koju su mladi iz ovog grada iskazali prema Crnoj Gori.

[top]