18 avg 2020

ANTIDRŽAVNE POLITIČKE PARTIJE ĆE U ULCINJU DOŽIVJETI UBJEDLJIV PORAZ

0 Comment

Crnogorska kulturna mreža je u sklopu akcije Glasaj za Crnu Goru razgovarala sa građanima Ulcinja kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na srdačnoj dobrodošlici koju su iskazali prema predstavnicima naše organizacije.

Tokom razgovora sa ulcinjanima smo mogli čuti kako  njihove glasove ne mogu očekivati one političke partije koje ne priznaju 21. maj i koji žele da ruše građanski koncept Crne Gore. Građani Ulcinja su nam kazali da su veoma razočarani namjerom njihovog sugrađanina Dritana Anazovića da  saradjuje sa onima koji šire laži o odnosu Albanaca iz Ulcinja I njihovom odnosu prema Crnoj Gori. Oni su kazali da Crna Gora podjednako živi u njihovim srcima kao što živi u srcima cetinjana.

Posebno je na nas  ostavila utisak izjava jednog starog ulcinjanina koji je pośetio naš stand i  kazao “teško nam je nema turističke sezone, ali biće nam mnogo lakše kada  Crna Gora pobijedi 30. avgusta”.

Mladi Ulcinjani nijesu zadovoljni odnosom Ministarstva sporta prema njima i prema sportskim klubovima iz njihovog grada, jer zamjeraju da se malo pažnje posvećuje sportu u njihovom gradu. Oni smatraju da se ravnopravno moraju podržavati sportski klubovi I mladi iz svakog grada.

Predstavnici naše organizacije su građane Ulcinja upoznali sa značajem predstojećih izbora koji su veoma važni za Crnu Goru i njen građanski koncept. Posebno smo istakli značaj izbora za manjinske narode koji bi se u slučaju pobjede antidržavnih političkih partija u Crnoj Gori ośečali potišteno. Tokom razgovora smo apelovali na ulcinjane da rade na očuvanju kulturnog nasleđa jer na taj način jačaju građanski concept Crne Gore.

 

[top]