28 avg 2020

ANTIDRŽAVNA POLITIKA ĆE 30.AVGUSTA U BIJELOM POLJU DOŽIVJETI KRAH

0 Comment

Crnogorska kulturna mreža je u sklopu akcije Glasaj za Crnu Goru razgovarala sa građanima Bijelog Polja koji su bili izričiti u stavu da će 30.avgusta oni politički subjekti koji žele da ruše tekovine 21. maja doživjeti ubjedljiv poraz. Bjelopoljci su nam kazali da će ubjedljivije nego 2006. godine Crna Gora u njihovom gradu pobijediti, i da neće dozvoliti da se o našoj državi odlučuje izvan njenih granica.

Građani Bijelog Polja su nam kazali da slike manjeg dijela građana koji mašu sa trobojnim zastavama nije stvarna slika njihovog grada i da politika velikosrpskog nacionalizma u Bijelom Polju nema podršku. Oni posebno ističu da njihov grad svoju budućnost ne vidi u budućnosti koja ga vodi u prošlost a koju im nude antidržavne političke partije. Bjelopoljci kažu da se pored države u njihovom gradu brane jedne od najvećih vrijednosti multietničnost i multikulturalnost. Za bjelopoljce veće svetinje od Crne Gore nema i oni sigurno neće naśesti na antipropagandu koju Srpska pravoslavna crkva vodi u njihovom gradu.

Mladi bjelopoljci su zadovoljni kako se njihov grad razvija, a naročito ih raduje realizacija velikog broja infrastrukturnih projekata čija će realizacija doprinijeti poboljšanju kvaliteta života. Oni su zadovoljni načinom na koji se Vlada Crne Gore I lokalna samouprava odnose prema problemima sa kojima se oni susrijeću.

Predstavnici naše organizacije su se zahvalili građanima Bijelog Polja na prepoznavanju značaja predstoječih izbora za Crnu Goru i njenu dalju budućnost. U razgovoru sa građanima smo zajedniči konstatovali da nije dobro da Crna Gora bude projekat tri velike srpske države koji bi je gurnuo niz stramputicu.

Za nas  predstavlja zadovoljstvo organizovati akcije u Bijelom Polju gradu đe se prvi put zaviorila sadažnja crnogorska zastava i zapjevala himna. Zahvaljujemo se građanima Bijelog Polja na gostoprimstvu koje su iskazali prema predstavnicima naše organizacije tokom boravka u njihovom gradu.

[top]