22 maj 2023

Alen Islamović: Čuvajte Crnu Goru, srećan Dan nezavisnosti

0 Comment
Sinoć je u Nikšiću na Trgu Slobode naša organizacija upriličila  program u čast Dana nezavisnosti Crne Gore.
Odavno na nikšićkom trgu nije organizovana manifestacija na kojoj je prisustvovao veći broj građana i na kojoj je vladala pozitivnija atmosvera.
Posebno nas raduje što je među publikom bio veliki broj  mladih, i penzionerakoji su došli da proslave Dan nezavisnosti.
Nikšićka publika je posebno pozdravila KUD Bihor iz Petnjice, čiji nastup je Crnoj Gori poklonila Opština Petnjica.
Takođe prisutni građani su pozdravili nastupe svih učesnika programa koji su imali veličanstvene nastupe.
Žao nam je što kulturni stvaraoci koji se bave promociom srpskog kulturnog nasleđa nijesu prepoznali našu ispruženu ruku da uzmu učešće u programu, jer je ovaj praznik idealna prilika da svi narodi koji žive u Crnoj Gori predstave svoje kulturno nasleđe.
Mlade Vladana Todorović i Anja Jestrović su premijerno izvele pjesmu Vrijeme je za ljubav koju naša organizacija poklanja Crnoj Gori u čast Dana nezavisnosti.
Vrhunac večeri je bio nastup regionalne muzičke zvijezde Alena Islamovića koji je sa svojim bendom opravdao očekivanja velikog broja građana koji je uživao u njegovon nastupu.
Islamović je čestitao praznik građanima i pozvao ih da čuvaju Crnu Goru. On je izrazio zadovoljstvo što mu je pripala čast da nastupi u Nikšiću povodom državnig praznika.
U ime organizatora prisutne je pozdravio Aleksandar Damjanović koji je pozvao građane da šire ljubav jer nam podjele ne mogu donijeti ništa dobro.
Damjanović je kazao da to što smo zahvaljujući mudroj politici Mila Đukanovića uspjeli da obnovimo suverenist sa olovkom u ruci ne znači da to dostignuće  treba da stavimo na rulet.
Predstavnik naše organizacije je pozvao predśednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića da naredne proslave državnih praznika se finansijski podrže iz budžeta grada, jer je to novac svih građana.
On je kazao da se iz budžeta grada ne mogu samo finasirati anticrnogorski događaji, već i one manifestacije koje afirmišu Crnu Goru.
Damjanović je kazao da nikšićki privrednici nijesu prepoznali ovaj za naš grad veoma važan projekat, i da očito se njihov patriotizam svodi na odnos sa gradskom i kasom.
Ovim putem želimo da istaknemo da smo imali korektnu administrativnu saradnju sa Opštinom Nikšić kao i sa Službom zaštite i spasavanja koja  tradicionalno profesionalno obavlja svoj posao.
Zahvaljujemo se svim partnerima, učesnicima programa,  medijima koji su direktno emitovali program, kao i onima koji mu nijesu dali prostor.
Na kraju posebnu zahvalnost dugujemo našim tradicionalnim partnerima  pripadnicima CB Nikšić koji su svoj posao obavili profesionalno.

 

[top]