10 nov 2021

ALEKSA BEČIĆ PROTIV ALEKSE BEČIĆA

0 Comment
Crnogorska javnost je prethodnih nedjelja imala priliku da posmatra kako se Aleksa Bečić zalaže za izmjenu Zakona o lokalnoj samoupravi kako bi se svi lokalni izbori održali u jednom danu.
Međutim magistar Bečić je zakasnio sa inicijativom pa je predśednik Milo Đukanović na  osnovu  Ustavnog ovlašćenja raspisao izbore u tri crnogorske opštine.
Nakon toga smo imali razmjenu argumentacije na relaciji kabineta dva predśednika koja je po svemu viđenom ukazivala da Bečić neće prihvatiti odluku Đukanovića i da njegova partija neće predati izborme liste u tri opštine.
Evidentno je da je pravni ekspert Momo Koprivica pogrešno protumačio Ustav i svog lidera Aleksu Bečića gurno na led bez cipela za klizanje.
Međutim kod Aleksa i njegovih Demokrata prednost u odnosu na principe je po ko zna  koji put dobio lični interes pa su se ipak odlučili na učešće na  izborima predavši skromno liste sa veoma simpatičnim sloganima.
Izgleda da Demokrate Alekse Bečića i ovoga puta nijesu bile dosledne već im je borba za foteljama bila iznad principa.
Za mene lično neprincipijelnost lidera Demokrata nije iznenađenje ali me je zabrinuo njegov nedostatak hrabrosti da prisustvuje predaji izborne liste u rodnom Cetinju.
Posebno me zabrinjava to što je magistru Bečiću važnije kada će se održati lokalni izbori od činjenice da nam se iz dana u dan povećavaju cijene goriva i životnih namjernica.
Dok čekam rasplet situacije usput ću pratiti grčevitu borbu između Alekse Bečića lidera Demokrata i Alekse Bečića predśednika Skupštine Crne Gore nekadašnjeg kurira Milana Kneževića.
[top]