23 maj 2024

NIKŠIĆ NA VELIČANSTVEN NAČIN GRAĐANSKOJ CRNOJ GORI ČESTITAO 21.MAJ

0 Comment
Na Trgu Slobode u prisustvu velikog broja građana upriličen je umjetnički program pod sloganom
” Proslavimo zajedno 21.maj”.
Nikšićani su još jednom pokazali da nijedan grad u našoj državi ne može iskazati emociju i patriotski odnos prema Crnoj Gori kao njihov grad.
Prisutni građani su uživali u nastupima učesnika programa koji su na veoma kvalitetan način izveli svoje nastupe.
Najveće ovacije publike su dobili polaznici JPU Dragan Kovačević koji su izveli himnu Crne Gore  i još jednu tačku koju su specijalno pripremili za ovaj dan.
Veličanstveno je bilo gledati guslara Đoku Kaljaja iz društva Dinnoša, Kud Ramadan Šarkić zatim omladinski sastav  KUD-a Rožaje koji je pored boščnjačkih igara izveo koreografiju Igre iz Crne Gore.
Takođe treba napomenuti i nastupe Rasima Muminovića i Alja Medunjanina, Fabijana Bajra, Branke Šćepanović, Zdravka Đuranovića i ostalih učesnika programa.
Na događaju su izvedene dvije nove pjesme posvećene Crnoj Gori, za koje će uskoro biti snimljeni tv spotovi.
Obraćajući se prisutnima predśednik naše organizacije Aleksandar Damjanović he pozvao na zajedništvo i ljubav jer nas sve koji živimo u Crnij Gori 21. maj i ljubav prema Crnoj Gori spajaju.
On je kazao da ga zabrinjava ignoratorski odnos kabineta premijera Milojka Spajića prema zahtjevima za podršku organizaciji proslave u Nikšiću, što je izazvalo negodovanje i zvižduke upućene premijeru.
Predstavik CKM-a je kazao da Spajiću nema pravo da građane Nikšića ignoriše i doživljava ih građanima drugog reda.
Damjanović je poručio predśedniku opštine Nikšić Marku Kovačeviću da gradski budzet ne pune građani Vranja,  Negotina i Leskovca, već nikšićani pa samom tom oni koji ne dijele Kovačevićevu ideologiju imaju pravo da konzumiraju budžet.
Predstavnik naše organizacije je pozvao Demokrate da objasne građanima zašto lokalna samouprava u čast Dana nezavisnosti nije gradske ulice ukrasila crnogorskim zastavama.
Naša organizacija se zahvaljuje svim učesnicima programa, parnerima kao i onima koji nijesu podržali organizaciju programa proslave Dana nezavisnosti u Nikšiću
.
[top]