05 mar 2023
Svjetska politička scena od početka parlamentarizma, pa do današnjeg dana  ne pamti čudo neviđeno koje se dogodilo u Crnoj Gori.
Državna izborna komisija je juče utvrdila listu i redosled kandidata za predstojeće predśedničke izbore koji će se održati 19.marta.
Među kandidatima nema nijednog koji je član neke od  političkih partija koje su konsekveti aktuelne Vlade kojom kormirali  doktor Dritan Abazović.
Ovo čudo neviđeno se u našoj državi nije dogodilo od kada je uvedeno višestranačje i od kada se predśednik države bira neposredno na izborima.
Nevjerovatno je da nijedna politička partija koja je dio Vlade nije smogla hrabrosti da isturi kandidata iz svojih redova, i na taj način provjeri sopstveni rejting.
Lično sam očekivao da će “neustrašivi” doktor Abazović uz suport SNP-a i medijskih reketaša koji stoje iza njega, smoći snage da izađe na crtu Milu Đukanoviću, Raju Mandiću i ostalim kandidatima, koji učestvuju na predstojećim predśedničkim izborima.
Očigledno je da su političke partije koje su dio Vlade uspavane u beneficijama koje im donose fotelje, i mole Boga da se ne probude u skorije vrijeme iz dubokog zimskog sna.
Ovo čudo neviđeno  je najbolja slika i prilika u kakvom rasulu se nalazi aktuelna izvršna vlast koja je uradila sve da Crnu  Goru skrene sa evropskog puta, na put bespuća kojim danas korača.
Dok čekamo da se političke partije koje su dio  Vlade u tehničkom mandatu probude iz zimskog sna, preostaje nam da se nadamo da nećemo dobiti predśednika kojem će neka druga država biti bliža od Crne Gore.
Čuda su moguća, ali ovakva koja se dešavaju u Crnoj Gori, još nijesu viđena na svjetskoj političkoj sceni!
[top]