05 feb 2020

13. FEBRUARA PATRIOTSKI SKUP NA CETINJU

0 Comment

Zadnjih mjeseci Crna Gora je izložena napadima  za koje se slobodno može kazati da su u rangu sa onima iz 1918. godine kada je našoj državi na svirep i podmukao način oduzeta suverenost. Putem društvenih mreža nam se javio veliki broj građana tražeći od nas da zajedno organizujemo patriotski skup, kojim bi smo pokazali da nas ima mnogo više koji želimo da izgrađujemo Crnu Goru kao građansku i Evropsku državu, od onih koji žele da je ruše.

 

Prateći dešavanja i napade kojima je svakodnevno naša zajednička kuća  izložena odlučili smo se za organizaciju patriotskog skupa, koji za razliku od skupova koji se organizuju ovih dana  širom naše države nije politički obojen niti je usmjeren protiv bilo koje religije i nacije. Osnovni cilj okupljanja će biti   da se pošalje jasna poruka svima koji žele da falsifikuju crnogorsku istoriju, da patriotski nastrojeni  građani Crne Gore to neće dozvoliti.

 

Logičan izbor grada u kojem će se organizovati prvi patriotski  skup pod sloganom “ SVI ZAJEDNO ZA GRAĐANSKU I EVROPSKU CRNU GORU“ je Prijestonica Cetinje u kojoj ćemo se okupiti 13. februara u 18 ura.

 

Ideja nam je da se navedeni skup organizuje svakog četvrtka, u gradovima u kojima bude vladalo interesovanje za njegovu organizaciju.

Sami logo koji će ujedno i biti logo ovogodišnje proslave Dana nezavisnosti simbolizuje baklju slobode i zajedništva za građansku i evropsku Crnu Goru, kao i  multietničnost i multikulturalnost što su najveće vrijednosti naše države.

 

Ovim skupom branimo pravo, čast,slobodu i dostojanstvo Crne Gore koje je nažalost ugroženo od onih koji sakriveni iza  brige o religiskim pitanjima žele da ruše Crnu Goru i da zaustave njen put prosperiteta i napretka. Ono što želimo posebno da istaknemo jeste to da skup nije osmišljen kao pandam litijama na kojima se nikad ne pjeva Crnoj Gori i na kojima nema crnogorskih obilježja.

 

Pozivamo Crnogorce, Srbe, Bošnjake, Muslimane, Albance, Hrvate i Rome da dodju na skup i da svi zajedno pošaljemo poruku ljubavi i patriotizma prema  građanskoj i Evropskoj Crnoj Gori.

[top]