28 maj 2016

SIMOVIĆ DA PROMIJENI ZASTAVE ISPRED ZGRADE SKUPŠTINE

0 Comment

             SIMOVIĆ DA PROMIJENI ZASTAVE ISPRED ZGRADE  SKUPŠTINE

Crnogorska kulturna mreža je uputila inicijativu potpredsjedniku Skupštine Crne Gore Milutinu Simoviću da izda nalog Upravi za imovinu da se izvrši zamjena  zastava Crne Gore koje se nalaze na ulazu u zgradu Skupštine. Tačnije da se postojeće koje su izgledom suprotne zakonskim propisima zamijene zastavama dimenzija 2:1 kako je  zakonom predviđeno.

Bivši predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić je  koji je inicirao postavljanje postojećih zastava je u više navrata ignorisao naše sugestije da se zamijene zastave, jer se po našem mišljenju njima šalje loša poruka građanima, i one im daju za pravo da se odnose neodgovorno prema Zakonu o državnim simbolima, koji nažalost poštuje mali broj njih.

Gospodin Krivokapić je vjerovatno pomenutim  zastavama želio da pokaže  kako je on veći patriota od ostatka Crne Gore, što nijednim svojim gestom nije pokazao.

Nadamo se da će Simović uvažiti našu inicijativu, i na taj način pokazati odgovoran odnos prema državnim simbolima.

Imjaući u vidu da gospodin Simović koji ovu funkciju obavlja zahvaljujući DPS-u, partiji  koja je dala veliki doprinos obnovi crnogprske nezavisnosti će pokazati da mu je poštovanje državnih simbola preče od bilo kog drugog posla.

Pozivamo gospodina Simovića da nas informiše ukoliko u budžetu nema sredstava za zamjenu zastava, kako bi ih naša organizacija obezbijedila.

Ni nakon deceniju od obnove nezavisnosti nažalost još se nije stekla svijest o poštovanju države i njenih simbola. Kada je upitanju kršenje Zakona o državnim simbolima u tome prednjači dobar dio poslanika, koji zarad očuvanja svojih pozicija i pridobijanja glasova nacionalista se sa nepoštovanjem odnosi prema državnim simbolima.

 

[top]