13 feb 2017

PODRŽAVAMO IZJAVU MILA ĐUKANOVIĆA O SANKCIONISANJU RADA PROTIV DRŽAVE

0 Comment

 

       PODRŽAVAMO IZJAVU MILA ĐUKANOVIĆA O SANKCIONISANJU RADA PROTIV DRŽAVE

 

Crnogorska kulturna mreža podržava izjavu predśednika DPS-a Mila Đukanovića „da se više ne može proći nekažnjeno, a raditi protiv države“.

Nažalost, ni nakon deceniju od obnove suverenosti Crne Gore, nijesmo uspjeli da njene temelje učinimo vječnim. Strani faktori uz logističku podrškom domaćih veleizdajnika i jednom vjerskom zajednicom, permanentno rade na rušenju crnogorske suverenosti i satiranju crnogorskog identiteta.

Dešavanja u okobru, tokom izbornog dana, pokazatelj su da nam predstoji velika borba za očuvanje tekovina 21. maja, a sve to zahvaljujući želji pojedinih političara da preuzmu izvršnu vlast, iskoriste beneficije koje ona donosi i izvrše zadatak kioji su dobili od svojih finasijera.

Postavlja se pitanje šta rade nadležni organi i da li javno treba da im šaljemo poruke, poput one koju je poslao Đukanović, da se mora početi sa sankcionisanjem rada protiv države, ili oni nemaju ni malo hrabrosti za to.

Za svakog građanina koji uopšte nema pravno znanje, neshvatljivo je da neko pokuša napad na državu i da prođe sa blagom zatvorskom kaznom od par mjeseci.

U svim svjetskim državama pokušaji državnog udara i udara na suverenost države se najoštrije sankcionišu, što je nedavno pokazala Turska.

Nakon svih napada na državu i šovinističkih poruka upućenih na njen račun od strane opozicionih političara u minulih deset godina, pitamo se da li nadležni organi imaju hrabrosti da krenu u zaštitu institucije države.

Zašto sudije i tužioci primaju visoke mjesečne zarade, koje su nezamislive za običnog građanina? Da li za toleranciju, ili za promjenu zakona.

Izgleda da je napravljena velika greška nakon 2006. godine  kada nijesmo na kvalitetan način počeli izgrađivati institucije sistema, koje bi izgradile jaku državi i koje ne bi tolerisale napade na nju.

Svi moramo biti svjesni da nam NATO i EU neće urediti našu kuću, ako to sami ne uradimo.

[top]