22 maj 2017

SA DURMITORA PORUČENO CRNA GORA IZNAD SVEGA

0 Comment

 

           SA DURMITORA PORUČENO CRNA GORA IZNAD SVEGA

Nakon Lovćena, proslava je nastavljena na Durmitoru, đe smo uz bogat kulturno-zabavni program obilježili Dan nezavisnosti, ćiju proslavu je uveličao nastup Vojnog orkestra.

Na proslavi je, i pored prohladnog vremena, i negativne kamapnje, koju je protiv nje vodio Demokratski front, prisustvovao veliki broj mladih. Kroz program, da se predstave na najvećoj sceni, šansu smo pružili mladima sa Žabljaka, što je kod publike dobro prihvaćeno. Posebno nas raduje što je priča o crnogorskom identitetu naišla na dobar prijem kod mladih.

Na Žabljaku, čije su ulice bile okićene crnogorskim zastavama, se  osjećala praznična atmosfera, koja je nakon završetka odličnog nastupa grupe Valentino, nastavljena u hotelima i gradskim lokalima.

Prisutnim građanima  Dan nezavisnosti je čestitao i predsjednik opštine Žabljak, Veselin Vukićević, koji je istakao zahvalnost našoj organizaciji što je odlučila da na Žabljaku upriliči proslavu Dana nezavisnosti.

Čestitajući Žabljačanima 21. maj,  predsjednik naše organizacije, Aleksandar Damjanović, je kazao da sa Durmitora šaljemo poruku da je Crna Gora iznad svega, i da je sve prolazno, samo je ona vječna. On je, odgovarajući na poruku, koja je poslata iz Budve od strane predstavnika Demokratskog fronta “kako21. maj ne treba slaviti”, im poručio da njihova veleizdajnička politika odlazi u istoriju, a da je njima rok trajanja na političkoj sceni istekao. Damjanović je pozvao mlade da vole i poštuju Crnu Goru kao što se odnose prema svojim bližnjima, i da daju svoj doprinos jačanju crnogorskog identiteta.

on je izrazio očekivanje da više crnogorski identitet i crnogorski jezik neće biti imigranti u Crnoj Gori.

Damjanović je istakao zadovoljstvo zbog sportske infrastrukture koja je izrađena na Žabljaku, i izrazio nadanje da će u narednom periodu reprezentativne selekcije Crne Gore sačinjavati neko od sportista sa Žabljaka.

Crnogorska kulturna mreža je dala obećanje mladima Žabljaka da ovo neće biti poslednji događaj koji organizuju u njihovom gradu i pozvala državne institucije da više aktivnosti usmjere ka Žabljaku.

[top]