09 jun 2015

JAVNO GLEDANJE UTAKMICE ŠVEDSKA- CRNA GORA NA TRGU U BERANAMA

0 Comment

Crnogorska kulturna mreža nastavlja sa realizacijom projekta „Javno gledanje utakmica crnogorske reprezentacije“.

Ovoga puta organizujemo Javno gledanje kvalifikacionih utakmica crnogorske fudbalske reprezentacije za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će se održati u Francuskoj 2016. godine.

14.juna sa početkom od 20 i 45 ura   planiramo da na gradskom trgu u Beranama  organizujemo gledanje utakmice Švedska-Crna Gora.

Odlučili smo se da organizujemo događaj za građane Berana, a naročito mlade kako bi smo kod njih probudili navijačku svijest I patriotski odnos  prema Crnoj Gori.

Nažalost mladi koji žive u Beranama su uskraćeni za slične događaje,  kao I zbog nedostatka  radnih mjesta  veliki broj njih ne izražava patriotski odnos prema Crnoj Gori.

Smatramo da su mladi koji žive u śevernom dijelu Crne Gore nepravedno zapostavljeni I marginalizovani, tačnije veći broj opština iz ovog dijela Crne Gore ne pridaje značaj projektima koji su usmjereni ka mladima, kao I projektima koji imaju za cilj afirmaciju crnogorskog identiteta.

Pozivamo Vladu I resorno Ministarstvo prosvjete da pojačaju aktivnosti svako u svom domenu kako bi se pojačale aktivnosti koje imaju za cilj promociju crnogorskog identiteta.

U koliko se I u narednom periodu nastavi   neodgovoran odnos prema Državnim simbolima teško će Crna Gora svoje temelje učiniti vječnim.

Krajnje je vrijeme da se stane na kraj zloupotrebama I nepoštovanju našeg  indentiteta zarad ličnih interesa pojedinaca iz vlasti I opozicije koji su svojim djelovanjem doprinijeli da određen dio mladih dizajnira ružnu sliku o državi.9

[top]