25 mar 2015

IZJAVA ŠEŠELJA POKAZATELJ PRETENZIJA NA NEZAVISNOST CRNE GORE

0 Comment

Izjava lidera Srpske radikale stranke dr. Vojislava Šešelja u kojoj je poručio da će “sačuvati po svaku cijenu Republiku Srpsku i Crnu Goru, koju je zapad uz pomoć Mila Đukanovića, oteo srpstvu i vratiti u sastav jedinstvene srpske države”, je zabrinjavajuća i pokazuje da se, nažalost, pojedine političke i bezbjedonosne strukture u Srbiji ne mogu pomiriti sa činjenicom da je Crna Gora nezavisna i međunarodno priznata država.

Znajući da je gospodin Šešelj od ranije poznat kao čovjek koji je radio za razne obavještajne službe, njegova izjava se ni u kom slučaju ne može smatrati bezazleno, niti shvatiti negovom željom za dobijanjem publiciteta.

Treba se podśetiti koliko je Srbija za vrijeme vladavine Vojislava Koštunice i Borisa Tadića ulagala finansijskih sredstava u prosrpke partije u Crnoj Gori tokom referenduma, izbora i popisa stanovništva. Sredstva su ulagana sa ciljem da se destabilizuje i posrbi Crna Gora.

Naša su iskrena očekivanja da će dobri odnosi Vlada premijera Mila Đukanovića i Aleksandra Vučića doprinijeti da se odnosi Crne Gore i Srbije poboljšaju i izdignu na još veći nivo, kao i da više neće biti od strane Srbije potezano pitanje Crnogorske nezavisnosti.

Takođe, ulazak Crne Gore u NATO savez će sigurno doprinijeti da svi građani koji su istinski crnogorci više ne strahuju za nezavisnost naše Crne Gore.

Mislimo da je loša strategija u jačanju institucije Države, kao i neodgovoran odnos prema 21. maju i idenitetskim pitanjima dovela do toga da se pojedine političke strukture, koje se zarad svojih ličnih interesa ne mogu pomiriti sa crnogorskom nezavisnošću , ponovo javljaju iznoseći želje o vraćanju Crne Gore đe joj nije mjesto.

Raduje nas činjenica da se iz godine u godinu, zahvaljujući dobrim rezultatima koje postižu naši sportisti, budi patriotizam kod mladih.

[top]