17 mar 2017

PROSLAVA 21 MAJA POD SLOGANOM “CRNA GORA IZNAD SVEGA”

0 Comment

 

PROSLAVA 21 MAJA POD SLOGANOM “CRNA GORA IZNAD SVEGA”

 

Crnogorska kulturna mreža je otpočela pripreme za organizaciju ovogodišnje proslave 21. maja koja će, pod sloganom „Crna Gora iznad svega“, biti održana na Cetinju. Ideja nam je da se, ukoliko budu postojali uslovi, pored tradicionalne proslave, koju svake godine organizujemo u prijestonici , događaj održi i u nekom od primorskih gradova, jer u ovom dijelu naše države do sada niti jednom nije održana proslava u čast ovog velikog jubileja.

Sloganom „Crna Gora iznad svega“ želimo da pošaljemo poruku građanima, a naročito političarima, posebno onima koji za šaku ličnih interesa žele crnogorsku suverenost staviti na doboš, da  Crna Gora nije na prodaju, i da je ona iznad partijskih, ličnih i svakih drugih interesa.

Takođe, želimo da pošaljemo poruku mladima da se okrenu Crnoj Gori i da prvenstveno od njih i njihovog odnosa prema našoj domovini njoj zavisi budućnost Crne Gore.

Šansu da nastupe i pokažu svoj potencijal na najvećoj sceni pružićemo mladim izvođačima i umjetnicima, koji će svojim nastupima predstaviti multietničku Crnu Goru, što je jedna od njenih najvećih vrijednosti.

Poseban segment priprema ćemo posvetiti promociji 21. maja, što je prošle godine bilo kvalitetno odrađeno od strane naše organizacije za proslavu koja je održana na Cetinju , i od strane Vlade Crne Gore za Akademiju u Podgorici.

Ovu priliku koristimo da pozovemo sve kulturne stvaraoce koji su spremni da daju svoj doprinos obilježavanju Dana nezavisnosti, da nam se jave, a sve dobre ideje ćemo prihvatiti kako bi se na što bolji i kvalitetniji način obilježio ovaj veliki jubilej.

Očekujemo da na ovom projektu nećemo imati opstrukcije, kao što je to bio slučaj prethodnih godine, a naročito prošle godine.

Prošlogodišnja proslava decenije nezavisnoti je od javnosti ocijenjena kao najuspješniji i najbolje organizovan događaj koji je održan u Crnoj Gori od 2006. godine.

[top]