05 sep 2018

MINISTAR ŠEHOVIĆ DA SANKCIONIŠE DIREKORA EKONOMSKE ŠKOLE MIRKO VEŠOVIĆ

0 Comment

 

    MINISTAR ŠEHOVIĆ DA SANKCIONIŠE DIREKORA EKONOMSKE ŠKOLE MIRKO VEŠOVIĆ

Crnogorska kulturna mreža poziva ministra prosvjete Damira Šehovića da zbog nepoštovanja državnih simbola oštro sankcioniše direktora Ekonomske Škole “Mirko Vešović” iz Podgorice.

Naime ispred ove obrazovne ustanove na jarbolu  istaknuta crnogorska zastava je pohabana,a pored nje se nalazi takođe pohabana zastava Glavnog Grada Podgorice. Izgledove dvije  pohabane zastave dizajnira ružnu sliku kod učenika i ostalih građana koji prolaze pored škole.

Direktor ove obrazovne ustanove svakog dana kada ulazi u zgradu škole prolazi pored ove dvije zastave, i nikako da primijeti da su pohabane, što je jasan pokazatelj da mu je direktorska fotelja važnija od odnosa prema državi i njenom identitetu.

Očekujemo da će minister Damir Šehović koji dolazi iz partije koja se zalaže za poštovanje državnih simbola oštro sankcionisati direktora navedene obrazovne ustanove, i na taj način poslati poruku i ostalim direkorima da Ministarstvo prosvjete neće tolerisati nepoštovanje državnih simbola, samim tim i države.

Direktori obrazovnih ustanova koje treba da usmjeravaju učenike da poštuju državne simbole treba da vode računa o zamjeni pohabanih zastava, koje i onako im obezbjeđuje ministarstvo kroz budzet za tekuće troškove.

Primjera neodgovprnog odnosa obrazovnih ustanova prema državnim simbolima ima širom Crne Gore, čime bi  Ministasrtvo prosvjete trebalo ozbiljno da se pozabavi.

 

[top]