07 avg 2018

VUČIĆ SE SASTAO SA CRNOGORSKIM ŠOVINISTIMA

0 Comment

 

VUČIĆ SE SASTAO SA CRNOGORSKIM ŠOVINISTIMA

 

Predśednik Srbije Aleksandar Vučić se sastao sa takozvanim „Predstavnicima srpskog naroda u Crnoj Gori“ koji svi zajedno na izborima nemaju podršku ni 10% građana Crne Gore, pa samim tim i nemaju legitimitet da budu predstavnici srpskog naroda. Pomenuta gospoda se jedino može okarakterisati kao „Crnogorski šovinisti“ koji su otišli u Beograd da blate Crnu Goru.

Nije jasno je kako se mogu predstavljati kao predstavnici srpskog naroda kada tokom svoje političke karijere ništa dobro, niti konkretno nijesu uradili za bilo kog srbina u Crnoj Gori, izuzimajući svoju užu i širu rodbinu i partijske kolege.

Uzmimo primjer Momčila Vuksanovića kao srbina kome su ugrožena prava u Crnoj Gori, jer svake godine SNS na čijem je čelu, iz državnog budzeta Crne Gore, dobija milion eura za napade na crnogorski identitet.

Izražavajući poštovanje prema brizi za Srbe u Crnoj Gori od strane predśednika Srbije Aleksandra Vučića, mišljenja smo da je izabrao pogrešne sagovornike. Na ovu temu jedini pravi sagovornici su mu ljudi iz  DPS-a – partije koja na izborima dobija najveću podršku Srba u Crnoj Gori, i sa najjacom opozicionom srpskom partijom Demokratama.

Stavovi takozvanih predstavnika Srba prilikom sastanka sa predśednikom Srbije su netačni i imaju za cilj da javnost dovedu u zabludu, a da za sebe i svoje organizacije pribave grantove iz budzeta Republike Srbije.

Izražavamo nadu da su gospoda „Srbi iz Crne Gore“ nakon razgovora sa Aleksandrom Vučićem otišli kod patrijarha Irineja da im očita molitvu za oprost grijehova koje imaju prema svojoj matičnoj državi.

Takođe je zanimljiva činjenica da se predstavnici Republike Srbije češće interesuju za prava Srba u Crnoj Gori, prethodno ne pominjući status crnogorske zajednice u Srbiji, čija su ustavna prava ugrožena.

Nažalost i nakon trinaest godina od obnove suverenosti, ona još uvijek zavisi od ishoda parlamentarnih izbora.

 

 

[top]