15 okt 2016

U NIKŠIČU ODRŽANA AKADEMIJA U ČAST 1000 GODINA DRŽAVNOSTI CRNE GORE

0 Comment

 

U NIKŠIČU ODRŽANA AKADEMIJA U ČAST 1000 GODINA DRŽAVNOSTI CRNE GORE

Crnogorska kulturna mreža je sinoć u Nikšiću organizovala veliku Narodnu akademiju u čast 1000 godina državnosti Crne Gore, kojoj je prisutvovalo oko 8000 građana, među kojima je bilo najviše mladih.

Pored nastupa Željka Samardžića najveće ovacije publike su dobili članovi hora muzičke škole Dara Čokorilo,kreativnog centra  Akord i omladinskog KUD Zahumlje, dok su još nastupili Tijana Blečić, Ismajil Delija kao i glumci Branka Stanić i Jovan Dabović. Odlučili smo se da kroz program predstavimo mlade  iz našeg grada, što se pokazalo kao veoma opravdan i dobar  potez.

Ovaj događaj je jedan od najmasovnijih događaja ikada održani na Trgu Slobode, što nas posebno raduje. Prisustvo velikog broja građana, imajući u vidu povod je pokazatelj da je Nikšič oduvijek umio da  izrazi poštovanje prema događajima kojima je povod za organizaciju Crna Gora.

Obraćajuči se prisutnima predśednik Crnogorske kulturne mreže Aleksandar Damjanović je kazao da smo se odlučili da događaj organizujemo u Nikšiću iz razloga, što je on nepravedno bio zaobiđen kada se pomenuti jubilej obilježavao. On je pośetio da je Nikšič uvijek bio na braniku Crne Gore, i da nije niša dao manji doprinos svim crnogorskim pobjedama od bilo kojeg drugog grada.

Damjanović je pozvao mlade da na predstojećim izborima biraju koga hoće, ali da ne glasaju protiv Crne Gore. On je izrazio zadovoljstvo skorašnjom najavom premijera Mila Đukanovića da će država u narednom periodu povećati  ulaganja u sporstek klubove kao i u pravljenje boljih uslova za bavljenje sportom.

On je izrazio očekivanje da će predstojeći parlamentarni izbori biti poslednji na kojima će se pričati o očuvanju  suverenosti Crne Gore.

Naša organizacija izražava zahvalnost svim partnerima i medijima koji su podržali realizaciju obilježavanja ovog velikog jubileja, sa kojim bi se mogle ponositi i mnogo veće države od naše.

[top]