14 okt 2016

NARODNA AKADEMIJA U ČAST 1000 GODINA DRŽAVNOSTI VEČERAS U NIKŠIĆU

0 Comment

 

NARODNA AKADEMIJA U ČAST 1000 GODINA DRŽAVNOSTI VEČERAS U NIKŠIĆU

 

Crnogorska kulturna mreža u čast 1000 godina državnosti Crne Gore  14. oktobra na Trgu Slobode u Nikšiću organizuje veliku narodnu akademiju. U programu za koji je scenario pisao Obrad Nenezić će nastupiti: Omladinski folklorni ansambl  Zahumlje, Hor muzičke škole Dara Čokorilo, Kreativni centar Akord, Tijana Blečić, Ismail Delija glumci Branka Stanić i Jovan Dabović, dok će solistički koncert održati Željko Samardžić.

U sklopu programa će biti izveden i insert iz predstave „ Sveti i prokleti“.

Treba imati u vidu da ovakav jubilej priželjkuju, ali da ih imaju i slave samo rijetke države na planeti, tako da imamo dužnost i obavezu da se odužimo milenujskoj žrtvi naših predaka na časti i dostojanstvu.

Cilj ovog projekta da građani Nikšića,kao i gosti iz drugih gradova,  bez obzira na vjeru i naciju,  ośete nezamjenljivi patritski zanos i ośećanje koje pruža država. Glavni cilj  nam je da ovim projektom okupimo što veći broj mladih i da im kroz scenario predstavimo značaj jubileja koji Crna Gora obilježava.

Proslavom ovog jubileja vraćamo se da odamo počast Duklji, maloj zemlji koja je odolijevala velikim i agresivnim silama Evrope i Azije, vođena svetim dukljanskim knezom Vladimirom, koji je dao život za svoju zemlju i narod.

Proslavom jubileja 1000 godina državnosti u Nikšiću, kao perjanica slobodarskog i antifašističkog duha, uvijek na braniku otadžbine, sa bezbrojnim žrtvama kroz vjekove, ništa manje ne zaslužuje  proslavu pomenutog jubileja od ostalih crnogorskih gradova

Nikšić je do sada kada su se obilježavali veliki jubileji Crne Gore bio nepravedno zapostavljen, iako mu je na to pripadalo pravo ništa manje nego li Cetinju i Podgorici.

Imajući u vidu da je u Nikšiću i śedište naše organizacije, svaki projekat koji realizujemo u našem gradu se  trudimo da ga produkciski organizijemo na što bolji i kvalitetniji način.

Pozivamo građane iz drugih crnogorskih gradova da večeras dođu u Nikšić i da svi zajedno obilježimo ovaj veliki jubilej.

 

 

[top]