24 avg 2016

VLADA OBEZBIJEDILA BESPLATNO LJETOVANJE ZA ĐECU IZ LOVĆENCA

0 Comment

 

           VLADA OBEZBIJEDILA BESPLATNO LJETOVANJE ZA ĐECU IZ LOVĆENCA

 

Vlada Crne Gore je na  inicijativu naše organizacije obezbijedila besplatno ljetovanje u Budvi za desetoro đece i tri pratioca  iz crnogorskih  familija  lošijeg  materijalnog stanja, koje žive u Lovćencu.

Ovim gestom Vlada premijera Đukanovića je pokazala drušvenu odgovornost prema dijaspori, u ovom slučaju prema mladima , čije familije,  i pored skromnih uslova života, njeguju  crnogorski identite u Srbiji, što baš i nije lak zadatak, u šta je i naša organizacija imala priliku da se uvjeri organizujući Crnogorsko kulturno veče.

Biznismen Brano Mićunović koji je u više navrata finansijski podržavao naše aktivnosti u Lovćencu  je obezbiedio mališanima besplatan  boravak u Aqva parku Budva. Mićunović je još jednom pokazao razumijevanje za podršku mladima, što je rijetkost kada su u pitanju crnogorski biznismeni.

Nadamo se da će  opštine sa crnogorskog primorja  kao i privredna društva koja se bave ugostiteljstvom slijediti primjer Vlade i ugostiti đecu iz dijaspore.

Crnogorska kulturna mreža smatra da država ima obavezu da podržava dijasporu ne samo kada su ovakve akcije u pitanju, nego i da mladima omogući besplatno studiranje u našoj državi.

Takođe smo misljenja da bi diplomatski predstavnici, naročito oni koji su na diplomatskoj službi u regionu trebalo više da se angažuju na sličnim akcijama poput ove.

Nadamo se da će Savjet za saradnju sa dijapsorom koji je Vlada nedavno formirala  doprinijeti boljoj saradnji crnogrskih iseljenika sa maticom.

Treba napomenuti da je naša dijaspora dala doprinos obnovi crnogorske nezavisnosti, kao i finansijosku podršku opštinama sa śevera Crne Gore.

[top]