22 avg 2016

DOLAZAK VELIUA POKAZATELJ DA JE TERITORIJALNI INTEGRITET CRNE GORE UGROŽEN

0 Comment

 

DOLAZAK VELIUA POKAZATELJ DA JE TERITORIJALNI INTEGRITET CRNE GORE UGROŽEN

Pośeta albanskog političara Crnoj Gori i nejgove izjave o ideji stvaranja velike Albanije su pokazatelj da je  teritorijalni integritet Crne Gore ugrožen, iz razloga što naši suśedi Albanci imaju preteznije da prisvoje  dio teritorije naše države. Ova pośeta je pokazatelj da našoj državi prijeti ozbiljna opasnost, i da dolazi vrijeme da Albanci naplate svoju podršku koju su 2006. godine dali obnovi crnogorske nezavisnosti.

Nadamo se da  nakon pośete albanskog političara Fatmira Veliau u Crnoj Gori nijedan građan nema dilemu da li naša država treba da postane članica NATO alijanse, što je posle referendmske najznačajnija odluka koju donosimo.

Teritorijalni integritet nije jedini problem sa kojim se Crna Gora susreće, veći problem od njega je pretenzije na njenu suverenost koja nam prijeti od pojedinih krugova iz Srbije, a koji su potpomognuti domaćim političarimi, da ih nazovemo izdajnicima, koji su zarad finasiske setisfakcije spremni da zatru crnogorsko ime.

Pośeta albanskog političara i izjave čelnika Demokratskog fronta su pokazatelj da još uvijek nijesmo uspjeli da izgradimo pravni sistem koji je spreman da sankcioniše bilo kavu vrstu napada na najveću instituciju kakva je bez sumnje država.

Nažalost građani  koji žive u Crnoj Gori, i koji se izjašnjavaju kao crnogorci su prinuđeni da pred svake parlamentarne izbore strijepe koja će opcija pobjediti da li procrnogprska ili prosrpska od čega će zavisiti budućnost suverene Crne Gore.

Politička većina koja će se formirati nakon parlamentarnih izbora će se morati ozbiljno pozabaviti jačanjem institucije države, a bilo bi dobro da slijedmo  primjer Turske na koji način se ona odnosi prema onima  koji je ugrožavaju na bilo koji način.

Preostaje nam da živimo u nadi da će generacije mladih koje dolaze imati više poštovanja prema državi, i da će svoja stećena znanja primijeniti kako bi smo izgradili državu koja će biti zajednički dom svih građana bez obzira na vjeru i naciju.

Do tada nam preostaje da se molimo bogu da se 1918. godina ne ponovi, kao i  da se nadamo da domaći izdajnici neće preuzeti izvršnu vlast i dovesti u pitanje suverenost Crne Gore.

 

 

[top]