21 jun 2016

RASPRAVA O UVOĐENJU ORDENA CRNOGORSKE NEZAVISNOSTI POKAZALA DA TEMELJI CRNE GORE NIJESU VJEČNI

0 Comment

 

RASPRAVA O UVOĐENJU ORDENA CRNOGORSKE NEZAVISNOSTI POKAZALA DA TEMELJI CRNE GORE NIJESU VJEČNI

 

Skupštinska rasprava  o izmjeni Zakona o državnim priznanjima i odlikovanjima koja predviđa   uvođenje priznanja Orden Crnogorske  nezavisnosti, u kojoj je Ministar kulture Pavle Goranović obrazlagao značaj uvođenja Ordena, i reakcije poslanika iz Demokratskog fronta je pokazala ono što naša organizacija permanetno ukazivala da nažalost ni nakon deset godina od obnove nezavisnosti temelji Crne Gore nijesu vječni.

I pored argumentovanog obrazloženja ministra Goranovića o opravdanosti uvođenja  Ordena, poslanici Demokratskog fronta su iskazali još jednom šovinistički stav prema suverenitetu naše države. Poslanici ovog opozicionog saveza veoma jasno daju doznanja crnogorskoj javnosti da ukoliko preuzmu izvršnu vlast će sve uraditi da Crnu Goru pripoje Srbiji.

Današnja rasprava u parlamentu je pokazala da opozicija pokušava da stavi u istu ravan instituciju države i političke partije koje vrše izvšnu vlast, i ako to nijesu uporedive kategorije.

Država ne može biti prćija nijednoj vlasti niti pojedincu, kako to gospoda koja vape da preuzmu beneficije svojih kolega koje vrše  izvršnu vlast pokušavaju predstaviti.

Začuđujuće je, imajući u vidu da ovo nije prvi put da se poslanici Demokratskog fronta šovinistički odnose prema crnogorskoj nezavisnosti, oni za svoje stavove ne budu sankcionisani.

Da slične stavove kojim slučajem iznosi neki građanin koji nema imunitet, nadležni bi ga po skraćenom postupku oštro  sankcionisali, što je pokazatelj da je političarima za razliku od građana dozvoljeno da izražavaju nepoštovanje prema državi.

Današnja rasprava je pokazatelj da svaki građanin Crne Gore koji se zalaže za njenu suverenost pred svake parlamentarne izbore mora da strijepi koja će politička struktura procrnogorska ili prosrpska osvojiti većinu, jer će od toga zavisti budućnost nezavisnosti naše države.

Parlamentarne rasprave nalik današnjiam su loše za podizanje svijesti kod mladih o odnosu prema državi i njenom identitetu.

 

 

[top]