04 jun 2016

U GUSINJU OBILJEŽEN 3 JUN

0 Comment

 

                                         U GUSINJU OBILJEŽEN 3 JUN

 

Crnogorska kulturna mreža je u Gusinju uz podršku Glavnog grada i ostalih partnera u prepunoj sali Centra za kulturu poklonila mladima iz najmlađe crnogorske opštine program u čast decenije nezavisnosti i u čast 3. juna jednog od značajnih datuma u istoriji Crne Gore.

Program je počeo pozorišnom predstavom za đecu bjelopoljskog pozorišta,kojoj su prisustvovali učenici osnovne škole i predškoleske ustanove, a nastavljen u večernjim satima.Učesnici programa su prisutnim građanima priredili dovru zabavu, kakva po njihovim riječima odavno nije viđenja u njihovoj opštini.

Obraćajući se prisutnima predśednik Crnogorske kulturne mreže Aleksandar Damjanović je čestitajući jubilej se zahvalio gusinjanima i njihovoj dijaspori na doprinosu koji su dali obnovi crnogorske nezavisnosti.

Damjanović je apelovao na političke subjekte da se ujedine, i da uz pomoć Vlade premijera Đukanovića valorizuju turističke potencijale Gusinja, i na taj način obezbijede bolje uslove za život  mladih  iz ovog grada, što će  otvaranjem puta Gusinje Podgorica  biti ostvarljivije. On je izrazio očekivanje da će u Gusinju u narednom periodu biti više kulturno-zabavnih događaja i gostovanja poznatih muzičkih zvijezda.

Damjanović je pozvao mlade da ne dozvole političarima da ih dijele po bilo kom osnovu, kao i da rade na očuvanju svog kulturnog nasleša i da poštuju crnogorski identitet.

Zahvaljujemo se Glavnom gradu i gradonačelniku Stijepoviću, Opštini Gusinje,Prvoj banci, kao i svim partnerima koji su dali podršku realizaciji projekta u Gusinju.

Ovim događajem je završena realizacija projekta obilježavanja decenije nezavisnosti, koji smo i pored poteškoća koje su nas pratile uspješno realizovali, što nije mala stvar, imajući u vidu da za njegovu realizaciju nijesmo dobili podršku države.

Naša organizacija će i u narednom periodu nastaviti sa projektima koji imaju za cilj obilježavanje značajnih državnih praznika, promociju i jačanje crnogorskog identiteta.

[top]