02 jun 2016

U ČAST 3. JUNA POKLON GUSINJU

0 Comment

U ČAST 3. JUNA POKLON GUSINJU

Kao što smo ranije i najavljivali naša organizacija će ove godine obilježiti 3. jun, datum kada je  Skupština Crne gore usvojila Deklaraciju o nezavisnosti Crne Gore.

Prvobitna ideja nam je bila da za ovaj važan datum organizujemo događaj u Podgorici za studente, ali smo nakon konsultacija sa gradonačelnikom  Slavoljubom Stijepovićem zajednički donijeli odluku da poklonimo mladima  iz najmlađe crnogorske opštine  program u čast decenije nezavisnosti. Glavni grad je obezbijedio veći dio sredstava za program, dok je i Opština Bijelo Polje  podržala organizaciju .

Program počinje u 14 ura kada će se u Centru za kulturu odigrati dječija predstava “ Put po svijetu na trotinetu”, zatim od 20 ura na istom mjestu organizujemo kulturno-zabavni program u kojem učestvuju: KUD Džafer Nikočević, Tamburaški sastav “Muzički signali”, Đulija Pelingu, Branka Šćepanović, Bojan Delić i Esad Merulić sa Sevdah etno bendom Teferidž koji će održati concert.

Kroz scenario  ćemo predstaviti uspjehe naših sportista kao i  multietničnost i multikulturalnost što su jedna od najvećih vrijednosti naše države.

Oćekujemo da će sala Centra za kulturu u najmlađoj crnogorskoj opštini biti ispunjena do poslednjeg mjesta, jer u prethodnom periodu nije bilo sličnih događaja, što je problem sa kojim se mora Ministarstvo kulture ozbiljno pozabaviti.

Pažljivo smo vodili računa da osmislimo program koji će biti interesantan svim populacijama stanovništva koje žive u Gusinju i okolnim mjestima.

Nadamo se da ćemo ovim projektom uspjeti da probudimo svijest  kod državnih institucija kulture da i u manjim sredinama treba organizovati kulturno-zabavne događaje.

Začuđeni smo činjenicom da u sklopu državnog programa za obilježavanje decenije nezavisnosti nije predviđena nijedna aktivnost koja bi se sprovela u Gusinju, čiji su građani zajedno sa  svojom dijasporom dali veliki doprinos obnovi crnogorske nezavisnosti.

 

 

[top]