22 maj 2016

VELIČANSTVENA PROSLAVA DECENIJE NEZAVISNOSTI NA CETINJU

0 Comment

 

VELIČANSTVENA PROSLAVA DECENIJE NEZAVISNOSTI NA CETINJU

 

Kao što smo i najavljivali naša organizacije je sinoć na Dvorskom Trgu u Prijestonici organizovala veliku narodnu proslavu decenije nezavisnosti Crne Gore. Slika sa prepunog Dvorskog Trga je podśećala na onu iz 22. maja 2006. godine, kada smo na istom ovom mjestu slavili obnovu crnogorske nezavisnosti. Na proslavi je prisustvovao veliki broj mladih koji su organizovanim prevozima došli iz raznih krajeva Crne Gore.

Ceremonija uručivanja plaketa Decenija nezavisnosti crnogorskim sportistima je kod prisutnih izazvala erupciju oduševljenja. Katarina Bulatović, Srđan Mrvaljević, Petar Porobić i Dragan Adžić su  otvaranjem šampanjca čestitali Crnoj Gori  jubilej.

Kroz program proslave koji je otvorila Gradska muzika Tivta, svi izvođači su predstavljali multietničku Crnu Goru, Daniel Popović zabavio pośetioce uz svoje stare i nove hitove, dok je Željko Samardžić čijim je nastupom publika bila izuzetno zadovoljna, u jednom trenutku raširio crnogorsku zastavu što je kod prisutnih izazvalo oduševljenje. Sve je na kraju začinjeno koncertom Dina Merlina koji je poklonila Prijestonica.

Na proslavi je i premijerno prikazan spot za “Svečanu pjesmu” posvećenu Crnoj Gori u izvođenju studentkinja Muzičke akademije na Cetinju Anje i Olje Šaranović.

Naša organizacije je preduzela sve da svima koji su došli da proslave najveći jubilej naše Države u novijoj istoriji priuštimo dobri zabavu, a da kroz program i živu riječ, nenametljivo, skrenemo pažnju na obavezno poštovanje Države i njenog identiteta.

Imajući u vidu da sun a proslavi nastupila tri velika muzička izvođača, potrudili smo se da se ničije ime ne može izdići iznad Dana nezavisnosti.

Posebno nas raduju čestitke koje smo dobijali od prisutnih građana, kao i onih koji su program proslave pratili putem društvenih mreža ili TV prenosa.

Izražavamo poštovanje prema naporima koje je Vlada Crne Gore uložila da se u skoro svim crnogorskim gradovima ośeti praznična atmosfera. U ovim trenucima našeg zadovoljstva ośećamo gorčinu nepoštovanjem našeg rade od strane većeg broja državnih namještenika i direktora javnih preduzeća kojima smo se obratili da pruže podršku proslavi čija su ciljna grupa građani Crne Gore.

Zahvaljujemo se i Prijestonici Cetinje, Upravi policije – PJ Cetinje, pa zatim partnerima, volonterima i   svima onima koji su dali svoj doprinos da se proslava organizuje na način kako to crnogorcima dolikuje.

Naša organizacija priprema obilježavanje 3. juna, dana kada je Skupština Crne Gore usvojila Deklaraciju o nezavisnosti Crne Gore.

[top]