21 maj 2016

SVIM GRAĐANIMA CRNE GORE ČESTITAMO DECENIJU NEZAVISNOSTI

0 Comment

 

 SVIM GRAĐANIMA CRNE GORE ČESTITAMO DECENIJU NEZAVISNOSTI 

Crnogorska kulturna mreža svim građanima Crne Gore čestuta deceniju nezavisnisti najveći jubilej u novioj istoriji naše države.

Nadamo se da ćemo danas svi zajedno bez obzira na nacionalno opredjeljene dostojanstveno obilježiti ovaj veliki praznik.

Naša organizacija će večeras na Cetinju u saradnji sa lokalnom upravom upriličiti spektakularnu prlslavu za građane, koji imaju pravo da ośete slast veselja kojem je povod država.

U zabavnom program će nastupiti Glazbeno prosvjetno društvo Tivat koje će izvesti defile ulicama prijestonice, Klapa Jadran ,  Branka Šćepanović, Igor Đurović, Esad Merulić,Đulija Pelingu, Aldin Avdijaj, Daniel Popović, Željko Samardžić I Dino Merlin.

Ovogodišnji program je jedan od najboljih koji je u poslednjih deset godina organizovan u Crnoj Gori. Raduje nas veliko interesovanje građana da prisustvuju proslavi na Cetinju.

Pozivamo sve građane, a naročito mlade, da dođu u gradovima u kojima se organizuje proslava Dana nezavisnosti  Cetinje, Pljevlja, Bijelo Polje, Kotor i Podgoricu  svi zajedno se zabave i provesele prazniku koji obilježava njihova domovina.

Apelujemo na sve one građane koji planiraju da dođu na proslavu koja će se održati na Cetinju da krenu ranije, kako bi se izbjegle gužve i blokada saobraćaja. Takođe ih molimo da pažljivo prate upustva službenika policije, jer su organizovana mjesta za parkiranje putničkih automobile i autobusa.

Dan nezavisnosti je dan zajedništva, dan kada svi treba da prevaziđemo međusobne razlike I da se ujedinimo u namjeri da što dostojanstvenije obilježimo državni praznik.

Poseban poziv upućujemo svim onima koji su 2006. godine glasali protiv suverenosti naše države, da i oni dođu na proslavu, jer je Crna Gora naša zajednička kuća.

Sa žaljenjem konstatujemo da  Srpsko nacionalno vijeće nije odgovorilo na naš poziv koji smo im uputili,da na proslavi predstave kulturno naleđe Srba.

 

[top]