18 maj 2016

Izvjestaj sa pres konferencije – Kristina Mitrovic

0 Comment

Uvaženi predstavnici medija,

Želim da Vas pozdravim isred Crnogorske kulturne mreže i da Vam se zahvalim što ste se odazvali našem pozivu da prisustvujete press konferenciji, na kojoj ćemo Vam predstaviti cjelokupan program obilježavanja proslave decenije nezavisnosti Crne Gore.

Kao što smo i ranije najavili 21. maja na Dvorskom trgu ćemo organizovati proslavu pomenutog jubileja.

Za promociju proslave  koju smo promovisali po obrazovnm ustanovama  i u dijaspori, smo angažovali  sportiste i sportske radnike koji su postigli vrhunske rezultate, i doprinijeli da se za ime Crne Gore čuje širom Evrope i svijeta. Zahvaljujemo se Draganu Adžiću, Bojani Popović, Katarini Bulatović i Srđanu Mrvaljeviću koji su zaštitna lica kampanje koju sprovodimo za promociju jubileja.

 

Program je podijeljen u tri segmenta:

– Umjetnički

– Protokolarni

– Zabavni

U okviru protokolarnog dijela programa, biže prikazane dvije kratke, dokumentarne video reportaže, posvećene obnovi nezavisnosti i sportskim dostignućima. U čast jubileja desetogodišnjice nezavisnosti Crne Gore, biće dodijeljena Priznanja Decenija nezavisnosti.

 Riječ je o plaketi, posebno dizajniranoj za ovu priliku, a CKM je dodjeljuje za postignute rezultate sportistima i sportskim radnicima, promoterima crnogorskog identiteta u dijaspori, kao i diplomatskom predstavništvu u Crnoj Gori, koje je posebno doprinijelo razvoju crnogorskog društva.

Priznanja Decenija nezavisnosti  će biti uručena na proslavi : Nikoli Janoviću, Petru Porobiću, Srđanu Kovačeviću, Katarini Bulatović, Bojani Popović, Draganu Adžiću, Predragu Boškoviću, Srđanu Mrvaljeviću, Vojislavu Kovaču  i Ambasadi SAD u Crnoj Gori.

Zabavni segment karakteriše bogat muzički program u okviru kojeg će, u prvom dijelu , nastupiti sljedeći izvođači: Đulija Pelingu, Klapa Jadran, Esad Merulić, Igor Đurović, Aldin Avdijaj, Branka Šćepanović, dok će gradska muzika Tivta izvesti defile ulicama Cetinja.

U drugom dijelu zabavnog programa slijede nastupi mini koncert Daniela Popovića regionalnih muzičkih zvijeda veliki koncerti Željka Samardžića i,  pod pokroviteljstvom Prijestonice Cetinje,  Dina Merlina.

Cilj nam je bio da kroz muziku i zabavu predstavimo multietničnost što je jedna od najvećih vrijednosti naše države.

Nešto više o umjetničkom dijelu programa će Vam reći Aleksandra Vujović

Uspjesi naših sportista nijesu bili mogući bez naših navijača.

U ime navijačke grupe Patriote će Vam se obratiti Aleksandar Nikolić

Sada će Vam se obratiti predśednik naše organizacije Aleksandar Damjanović

Zahvaljujem Vam se na pažnji, i pozivam sve one koji su zaintereovani da izvještavaju sa proslave da se akredituju.

 

 

 

 

 

 

[top]