25 apr 2016

U ČAST DECENIJE NEZAVISNOSTI 21 MAJA NA CETINJU NASTUPA DANIEL POPOVIĆ

0 Comment

 

U ČAST DECENIJE NEZAVISNOSTI 21 MAJA NA CETINJU NASTUPA DANIEL POPOVIĆ

U čast decenije nezavisnosti Crnogorska kulturna mreža poklanja Crnoj Gori i svim njenim građanima nastup našeg poznatog izvođača Daniela Popovića, koji će se održati 21. maja u sklopu programa proslave decenije nezavisnosti na Cetinju.

Pored toga što je sa pjesmom “Dzuli”  nastupio na Evroviziji 1983. godine u Minhenu i osvojio četvrto mjesto, snimio je veliki broj pjesama koje je posvetio Crnoj Gori poput Montenegro, Ovo je zemlja naša, Dobro jutro Crna Goro i mnoge druge.

Po podacima izdavačke kuće Jugoton njegov album “Bio sam naivan”je prodao 776 hiljada ploča što je za današnje njegove kolege nezamislivo. On slovi za prvog Pop pjevača bivše SFRJ.

Imajući u vidu značaj jubileja koji Crna Gora obilježava odlučili smo se da pozovemo jednog od najvećih muzičkih sinova koje Crna Gora ima, da svojim nastupom obraduje mnoge generacije koje su rasle i zaljubljivale se uz njegove pjesme.

Daniel Popović je istakao da je sa zadovoljstvom prihvatio poziv naše organizacije da  nastupi na velikom događaju kakav je bez dileme proslava decenije nezavisnosti.  On je kazao da je nedavno  za Kroacija rekords izdao album “Fantazija” sa kojeg će na svom nastupu na Cetinju izvesti par pjesama.

Popović  će na Cetinju održati mini koncert u trajanju od 40 minuta u kojem će sigurni smo publika uživati, a neki od nih evocirati svoje uspomene iz vremena svojih najljepsih dana mladosti.

Naša organizacija će se potruditi da ovogodišnja proslava u svakom smislu bude drugačija od svih dosadašnjih. Založićemo se da na proslavi kroz marketinšku kampanju animiramo mlade iz cijele Crne Gore da 21. maja dođu na Cetinje, i da svi zajedno proslavimo najveći jubilej koji Crna Gora obilježava u novioj istoriji.

Nadamo se da će kvalitena lista izvođača na čelu sa regionalnom zvijezdom našim Nikšićaninom Željkom Samardzićem doprinijeti da proslava ima nivo kako to dolikuje Crnogorcima.

 

 

[top]