04 feb 2016

KRIVOKAPIĆ NE POŠTUJE ZAKON U ČIJEM JE PISANJU UČESTVOVAO

0 Comment

KRIVOKAPIĆ NE POŠTUJE ZAKON U ČIJEM JE PISANJU UČESTVOVAO
Predśednik Skupštine Crne Gore gospodin Ranko Krivokapić ne poštuje Zakon o državnim simbolima u čijem je posanju i sam učestvovao.
Tačnije, ispred ulaza u zgradu Skupštine Crne Gore, sa lijeve i desne strane, nalaze se dvije zastave koje su izgledom suprotne od onih kako Zakon propisuje.
U zgradi pored, u kojoj je śedište predśednika države takođe se ispred ulaza nalaze dvije zastave koje izgledaju onako kako je zakonom propisano.
Kada neki stranac ili turista prođe ispred ove dvije zgrade dolazi u zabludu kako treba da izgleda crnogorska zastava.
Naime, u Članu 5 zakona o Državnim simbolima I danu državnosti stoji: „odnos dužine i širine zastave je dva prema jedan, grb na zastavi zauzima 2/3 visine zastave“,što nije primijenjeno na zastavama koje su istaknute ispred zgrade Skupštine.
Zanimljivo je da gospodin Krivokapić, koji je čelni čovjek parlamenta, nikada nije pokrenuo postupak protiv poslanika koji su izražavali nepoštovanje prema državnim simbolima i koji su kršili Zakon u samoj skupštini, koji je pisala partija gospodina Krivokapića.
Gospodin Krivokapić se hvali kako je učestvovao u pisanju zakona koji je neprecizan jer za određene prestupe ne propisuje kazne i koji dozvoljava zloupotrebu državnih simbola.
Rasprava u skupštini o povjerenju Vladi je pokazala da gospodin Krivokapić u cilju prikupljanja političkih poena sebi i više od stvarnog doprinosa pripisuje zasluge za raspisivanje referenduma i obnovu crnogorske nezavisnosti.
Nažalost, partija kojoj pripada gospodin Krivokapić od 2006 godine pa do danas nije ništa uradila na jačanju crnogorskog identiteta.
Podśetimo se da se državni simboli ne poštuju, kao i da su crnogorska crkva i jezik emigranti u Crnoj Gori, na šta se on i njegova partija ne oglašavaju, a sa pozicije Izvršne vlasti su mogli dosta uraditi na jačanju crnogorskog identiteta.
Ovim oglašavanjem nijesmo željeli da osporimo doprinos gospodina Krivokapića obnovi crnogorske nezavisnosti, već da ukažemo da niko nema pravo da autorizuje ovu ideju niti sebi da pripisuje zasluge koje su veće od stvarnih.
Crnogorska kulturna mreža će i dalje nastaviti da ukazuje na primjere zloupotrebe crnogorskog identiteta, a naročito kada su u pitanju političari, jer oni, nažalost, nijesu uradili ništa na njegovom jačanju.IMG_3340 IMG_3341

[top]