08 okt 2015

NEODGOVORAN ODNOS KADROVA SDP-a PREMA DRŽAVNIM SIMBOLIMA

0 Comment

NEODGOVORAN ODNOS KADROVA SDP-a PREMA DRŽAVNIM SIMBOLIMA

Poslije  partijiskog lidera gospodina Ranka Krivokapića, koji je na ulazu ispred Skupštine istakao dvije crnogorske zastave koje su izgledom suprotne zakonskim propisima, kadrovi SDP-a nastavljaju da se neodgovorno odnose prema Državnim simbolima.

 

Na nikšićkoj tvrđavi Bedem koja ima veliki istorijski značaj na jarbolu je istaknuta crnogorska zastava koja sa jedne strane ima grb a sa druge ne i koja nije predviđena za isticanje na jarbolu.

Na čelu uistanove Anderva koja gazduje bedemom je kadar SDP-a gospodin  Veselin Bošković.

 

Na zgradi MUP-a u Nikšiću koja se nalazi na putu ka školskom centru, pored koje svakog dana prođu stotine učenika istaknuta je pohabana crnogorska zastava. Na čelu MUP-a se nalazi takođe  visokopozicionirani kadar SDP-a – gospodin Raško Konjević.

 

Ovo nije prvi put da se MUP neodgovorno odnosi prema državnim simbolima. Naime, imamo primjer iz Kolašina iz pršle godine. Tada smo ukazali na neodgovoan odnos i poklonili zastavu koja nam je vraćena i na naš gest kabinet ministra Konjevića reagovao je maliciozno.

 

Posebno nas brine neodgovoran odnos prema državnim simbolima kadrova SDP – partije koja je od se od svog osnivanja zalagala za obnavljanje crnogorske nezavisnosti i jačanje crnogorskog identiteta.

 

Nažalost, dosadašnje djelovanje ove partije na jačanju crnogorskog identiteta svodilo se samo na retorici i pisanju saopštenja.

 

Ovom prilikom ne želimo da nanesemo političku štetu SDP-u, već nam je namjera da ih uputimo u činjenicu da ovaj prekršaj ima veću snagu tim prije što je uzrokovan neodgovornim djelovanjem kadrova partije procrnogorske orjentacije.

 

Na naše navode koji se tiču SDP do sada smo dobijali veoma burne reakcije, dok  projekti naše organizacije nijesu podržavani od strane Vlade zbog protivljenja SDP-a.

 

CKM će i dalje nastaviti da ukazuje na neodgovoran odnos prema crnogorskom identitetu i njegovoj zloupotrebi zarad sticanja političkih poena političkih subjekata.

 

[top]