20 sep 2015

CKM UPUTILA ČESTITKE ZLATNOM DANILU PANTIĆU

0 Comment

             CKM  UPUTILA ČESTITKE ZLATNOM DANILU PANTIĆU

 

Crnogorska kulturna mreža uputila je telegram čestitke našem sugrađaninu Danilu Pantiću, članu Dzudo kluba Akademik, osvajaču zlatne medalje na juniorskom prvenstvu Evrope.

Danilov rezultat je veliki uspjeh kako za Crnu Goru tako i za grad Nikšić i njegov matični klub Akademik koji je iznjedrio velike šampione ovog sporta.

Ova medalja najvećeg śaja je nagrada za Danilov minuli rad i proliveni znoj na tatamiju, i potvrda da je rad jedina formula uspjeha.

Danas se svi mi koji živimo u Nikšiću ponosimo što je Danilo naš sugrađanin, a Crna Gora što se još jedan od njenih sinova popeo na evropski tron.

Džudo klub Akademik je još jednom pokazao da kvalitetan rad i dobra organizacija donose uspjeh, a to su do sada potvrdili mnogi takmičari ovog kluba – Srđan Mrvaljević, Nikola Gušić, Jovana Peković, Tanja Božović i mnogi drugi…

Naša očekivanja su da će Država znati da cijeni ovaj veliki rezultat i da će Danilu pružiti uslove za kvalitetne pripreme, kako bi i u narednom peridu postizao vrhunske rezultate i na taj način što bolje promovisao Crnu Goru i njen sport.

Nadamo se da će Danilov rezultat animirati mlade da se bave džudom i ostalim sportovima i da će se na nekom od evropskih i svjetskih šampionata zahvaljujući njihovom rezultatu intonirati himna Crne Gore.

Naši sportisti koji se takmiče u individualnim sportovima do sada nijesu imali ni približnu pomoć Države za koju nastupaju, u odnosu na njihove kolege u regionu.

Ispostavilo se da su od obnove nezavisnosti Crne Gore njeni najbolji reprezenti bili sportisti koji su širom Evrope i svijeta, nastupajući za neku od reprezentativnih selekcija i za inostrane klubove, pronosili njenu slavu.

 

 

[top]