25 avg 2015

GRBOVIĆ DA SPRIJEČI RUŠENJE SPORTSKOG POLIGONA

0 Comment

 

GRBOVIĆ DA SPRIJEČI RUŠENJE SPORTSKOG POLIGONA

 

Crnogorska kulturna mreža poziva Predśednika Opštine Nikšić gospodina Veselina Grbovića da iskoristi zakonsku mogućnost i Sekretarijatu za urbanizam sugeriše da se izmjeni urbanistički plan za Centar 1 kojim je predviđeno da se umjesto sportskog poligona izgradi parking za potrebe poslovnog centra koji je u izgradnji.

Naša organizacija podržava inicijativu grupe rekreativaca iz našeg grada koji su se usprotivili rušenju sportskog poligona, koji je izgrađen 2006. Godine – godine koja ima posebnu simboliku za našu Državu – Crnu Goru.

Ne razumijemo odluku Sekretarijata za urbanizam koji je donio ovakav plan kojim će se zarad nečije biznis ideje srušiti sportski poligon na kojem bi možda u narednom periodu stasali neki novi sportisti poput Rajka Žižića, Raša Radovanovića, Dragomira Bečanovića koji bi  u budućnosti  činiti okosnicu reprezentativnih selekcija Crne Gore.

Imajući u vidu da je Predśednik Grbović dosadašnjim radom uspio da povrati povjerenje građana u lokalnu upravu i izrazio spremnost da pruži podršku mladima, nadamo se da će uticati da se ova čudna odluka o rušenju sportskog poligona izmijeni.

Ovakvi slučajevi se dešavaju iz razloga što Država, nažalost, nema jasnu strategiju za ravoj sporta i animaciju mladih da se njime bave, jer da postoje jasna pravila ni jedna Opština se ne bi  usudila na sličan potez koji je za najoštriju osudu.

Naša očekivanja su da će Vlada premijera Đukanovića u čijem se rodnom gradu donosi ovako skandalozna odluka, zajedno sa Upravom za sport i mlade, obezbijediti sredstva da se stvore što bolji uslovi u svim Crnogorskim gradovima da se mladi bave sportom. Posebno treba povesti računa da se u osnovnim školama učenici preusmjeravaju na bavljenje nekim od sportova.

Od obnove crnogorske nezavisnosti najbolji promoteri Crne Gore bili su sportisti koji su svojim rezultatima doprinijeli da se naša Država predstavi kao sportska nacija. Među tim sportistima je bilo i Nikšićana koji su svoje prve sportske korake započeli upravo na nekom od sportskih poligona u svom rodnom gradu.

[top]