17 avg 2015

                                                     ZAŠTO IGOR JOVOVIĆ?

 

Ministarstvo vanjskih poslaova i evropskih integracija delegiralo je dimpomatskog radnika Igora Jovovića za vršioca dužnosti državnog sekretara za politička pitanja, što je po našem mišljanju pogrešan potez koji se kosi sa najavama Vlade o otvaranju novih radnih mjesta za mlade.

Bez obzira što je u pitanju imenovanje do izbora novog sekretara smatramo da gospodin Igor Jovović po više osnova nije žaslužio da bude izaberan za ovako važnu funkciju.

Gospodin Jovović ima navršenih šezdeset pet godina i samim tim nije dobro rješenje, jer umjesto da bude penzionisan, on dobija novi radni zadatak i zauzima radno mjesto nekom mladom čovjeku koji bi, sigurni smo, sa više energije i elana obavljao ovaj radni zadatak.

Vršeći funkciju Ambasadora Crne Gore u Srbiji gospodin Jovović će ostati upamćen kao čovjek za vrijeme čijeg mandata se prepolovio broj građana Srbije koji se izjašnjavaju kao Crnogorci.

On je svojim radom u Srbiji izazvao veliko nepovjerenje crnogorske zajednice u Ambasadu i sadašnji Ambasdor se i dalje susrijeće sa problemima uspostavljanja komunikacije i saradnje Ambasade i udruženjâ crnogoraca.

Najveći razlog zbog kojeg gospodin Jovović nije trebao dobiti radni angažman jeste njegov odnos prema crnogorskom indetitetu, koji je neprimjeren za jednog diplomatu.

Ovim oglašavanjem nijesmo željeli da se miješamo u kadrovsku politiku Ministarsva, već da ukažemo na problem pogrešnog delegiranja kadrova koje minuli rad nije preporučio za nova imenovanja.

Teško se mogu iznijeti argumenti da je gospodin Jovović bolje rješenje i da je dobio prednost  u odnosu na nekog mladog čovjeka koji se školovao za rad u diplomatiji, ali je nažalost, zbog ovakvih poteza, prinuđen da radi kao konobar ili građevinski radnik kako bi sebi obezbijedio egzistenciju.

 

[top]