31 jul 2015

POSLANIČE VUKOVIĆU, SA RETORIKE PREĐITE NA KONKRETNA DJELA

0 Comment

       POSLANIČE VUKOVIĆU, SA RETORIKE PREĐITE  NA KONKRETNA DJELA

 

Povodom najnovijeg javnog oglašavanja poslanika gospodina Miodraga Vukovića kojim je osudio Bošnjake u Rožajama zbog skidanja Državne zastave sa jarbola i njihove delegate koji su śeđeli tokom intoniranja crnogorske himne na kongresu Bošnjačke stranke, pozivamo ga da sa retorike pređe na konkretne stvari kada je u pitanju odnos prema Državnim simbolima.

S obzirom da gospodin Vuković pripada najjačoj parlamentarnoj partiji – DPS-u, partiji koja je najviše doprinijela da se obnovi crnogorska nezavisnost, za prethodnih devet godina (od kada je Crna Gora samostalna država) kao polsanik je mogao inicirati izmjene Zakona o Državnim simbolima i Danu državnosti.

Imajući u vidu činjenicu da je poslanik Vuković dobar poznavalac Prava, sigurni smo da bi svojim iskustvom mogao doprinijeti da se u dijelu kaznenih odredbi zakona naprave izmjene koje će biti mnogo jasnije nego postojeće.

Na primjeirma iz Rožaja i sa kongresa Bošnjačke stranke, koje je naveo gospodin Vuković, na osnovu postojećeg zakona, teško je odrediti kaznu, jer, shodno zakonu, ispred zgrada lokalne samouprave nije obavezno isticanje državne zastave, dok u kaznenim odredbama nije predviđeno na koji način bi se kaznio onaj koji prilikom intoniranja himne śedi.

Imajući u vidu da već devet godina od obnove nezavisnosti Crne Gore kao narodni polsanik za svoj rad od novca građana poreskih obaveznika prima dosta visoku platu u odnosu na standard Bošnjaka sa śevera Crne Gore, poslanik Vuković niti jednom u parlamentu nije pokrenuo inicijativu za izmjenu Zakona o Državnim simbolima i Danu državnosti. Ovo njegovo oglašavanje dovodi do zaključka da se još jednom manipuliše sa crnogorskim indentitetom zarad prikupljanja političkih poena.

Posebno je zanimljivo pitanje zašto se gospodin Vuković nije oglašavao kada je mitopolit crkve jedne suśedne Države svojim oglašavanjima permanetno izražavo nepoštovanje prema crnogorskom indetitetu, a nas koji se izjašnjavamo kao Crnogorci nazivao „đavoljom nacijom“.

Kada su u pitanju Bošnjaci koji žive u Crnoj Gori i političari koji ih predstavljaju, moramo priznati da su svi oni dali svim ostalim narodima koji žive u našoj Državi primjer kako se treba odnositi prema svom identitetu i kako ga treba afirmisati.

 

[top]