26 mar 2015

MY LOVE MONTENEGRO U PETNJICI

0 Comment

Crnogorska kulturna mreža je nastavila realizaciju akcije My love Montenegro u sklopu koje smo pośetili osnovnu školu Mahmut Adrović I vrtić  koji se nalazi u sklopu škole.

U razgovoru sa učenicima I mališanima iz vrtića demonstrirali smo im   način na koji se treba ponašati prilikom intoniranja Himne, kao I kako se treba ophodini prema zastavi I grub.Takođe smo za njih organizovali takmičenje u sklapanju puzzle slagalice čija je tematika bila Državni simboli, za šta je kod njih vladalo veliko interesovanje. Najboljima u ovom takmičenju su uručene nagrade.

Učenicima  smo  dijelili navijačke rekvizite, kao i informativne flajere o Državnim simbolima.

U razgovoru sa njima  smo čuli od  veliko nezadovoljsvo koje se odnodilo na to  kako nemaju uslove za  izlaske u provod  i bavljenje sportom kao njihovi vršnjaci u Podgorici, Nikšiću, Budvi i drugim crnogorskim opštinama.

Nakon završetka akcije imali smo sastanak sa  predśednikom opštine gospodinom  Samirom  Agovićem koji nas je upoznao sa razvojnim projetima koje opština planira da realizuje u narednom periodu, i koji će u ovom gradu otvoriti nova radna mjesta.

Apelovali smo na  lokalnu samoupravu da  u komunikaciji sa Vladom obezbijedi sredstva za izgradnju sportskog poligona sa rasvjetom, kao ida se kroz komunikaciju sa Ministarstvom kulture obezbjede gostovanja pozorišnih predstava u Sali CZK Petnjica.

Mi ćemo uputiti inicijativu Ministru kulture gospodinu Pavlu Goranoviću, da ovo ministarstvo nađe naćina da se obezbijde kulturni programi za mlade koji žive u Petnjici.

Nadamo se da će Vlada i pored poteškoća u budzetu pronaći načina da se otpočne sa infrastrukturnim projektima koji će imati za cilj poboljšanje životnog standarda za mlade sa śevera.

[top]